Home / De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland

De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland

TitelDe geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2016
AuteursEric BERKERS, Edgar DAYLIGHT
UitgeverUitgeverij Matrijs
Samenvatting

Software is alomtegenwoordig en is ook wel de energie van de informatiemaatschappij genoemd. Onmisbaar en voor het grootste deel ook onzichtbaar. Als het mis gaat – of dreigt te gaan, zoals tijdens de millenniumwisseling – zijn we ons vaak pas bewust van de grote betekenis van software in ons leven.

Waar de geschiedenis van computers, hun ontwikkeling en hun betekenis al langer in de belangstelling staan, is de geschiedenis van software een nog nagenoeg onbeschreven blad. Onterecht, want hoewel nauw verbonden met de ontwikkeling van hardware, kent de softwarehistorie haar eigen accenten, haar eigen breekpunten, haar eigen invloedrijke personen en organisaties.

Dit boek laat een eerste licht schijnen op de geschiedenis van software in Nederland. Wetenschappers die een stempel drukten op softwareontwikkeling komen aan bod, evenals kennisinstituten en organisaties die de maatschappelijke toepassing van software faciliteerden. Ook is er aandacht voor commerciële producenten van software en niet in de laatste plaats voor verschillende (groepen) gebruikers van software.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief