De Post: 500 jaar geschiedenis in Europa

TitelDe Post: 500 jaar geschiedenis in Europa
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2016
AuteursVincent SCHOUBERECHTS
UitgeverLannoo
Samenvatting

Voor de Europese post was 1516 een dubbele mijlpaal: de familie Thurn en Taxis kreeg als eerste het monopolie op het internationale postverkeer toegewezen, en in het Verenigd Koninkrijk ontstond de Royal Mail. Het is de gedroomde aanleiding voor een rijk geïllustreerd boek over de postgeschiedenis, van het postverkeer te paard tot de opkomst van de stoomtrein en de geboorte van de postzegel.

In De post. 500 jaar geschiedenis in Europa vertelt professioneel filatelist Vincent Schouberechts het verhaal van de Europese post aan de hand van historische  topdocumenten, waaronder prachtige kaarten met oude postroutes, de unieke correspondentie van Peter Stuyvesant als gouverneur in Nieuw-Amsterdam (New York) en - het neusje van de zalm - de brief waarin keizer Karel het lucratieve monopolie van de familie Thurn en Taxis bevestigde.

Websitehttp://www.lannoo.be/de-post-500-jaar-geschiedenis-europa-la-poste-500-ans-dhistoire-en-europe

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief