Home / De wereld gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu

De wereld gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu

TitelDe wereld gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2015
AuteursJan PARMENTIER
UitgeverBAI
Samenvatting

Het aardoppervlak is 510 miljoen vierkante kilometer. Al eeuwen proberen mensen overal ter wereld die grote aarde bevattelijk te maken op een kleiner formaat: in wereldkaarten.

Wereldkaarten, van vroeger tot nu, laten zien wat wij weten over de wereld. Wereldkaarten zijn spiegels van een tijdsgeest. In de christelijke middeleeuwen was Jeruzalem het middelpunt van de wereldkaarten. De onbekende werelddelen werden bevolkt met monsters en fabelachtige figuren. Later verlegden ontdekkingsreizen de horizon. Oosterse en westerse kennis ontmoetten elkaar. Globes zagen het licht. Dankzij de satellietkaarten van Google lijken we vandaag de hele wereld te kennen. Maar is dat wel zo? '

De wereld gespiegeld' vertelt de geschiedenis van het westerse wereldbeeld aan de hand van unieke kaarten en globes. De wereld werd elke eeuw verder ingekleurd, maar werd ook elke eeuw anders voorgesteld. Enkele hedendaagse kunstenaars voegen hun spiegeling van de wereld toe aan dit verhaal.

Websitehttp://www.masshop.be/books/masbooks/de-wereld-gespiegeld/
Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief