Home / Geschiedenis van het zendcentrum SCRE te Ruiselede/Wingene en de dienst Belradio

Geschiedenis van het zendcentrum SCRE te Ruiselede/Wingene en de dienst Belradio

TitelGeschiedenis van het zendcentrum SCRE te Ruiselede/Wingene en de dienst Belradio
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2013
AuteursRoger ARNOYS, Gilbert GHYSELBRECHT
Aantal pagina's300 p
UitgeverVrienden van het Nationaal Visserijmuseum van Oostduinkerke
StadOostduinkerke
TrefwoordenBelradio, Ruiselede, telecommunicatie, Telegrafie, Wingene, zendstation
Samenvatting

Het zendstation van BELRADIO te Ruiselede/Wingene werd operationeel in 1927. De indrukwekkende langegolfantennes waren alom bekend als ‘de Torens van Ruiselede’. Later werden er kortegolfantennes opgesteld over tientallen hectare, van Wingene tot Maria-Aalter. Nu exploiteert Defensie het station voor wereldwijde maritieme en andere radiocommunicatie.

Het boek beschrijft de geschiedenis van BELRADIO, ooit de nationale radiotelegrafische weg die reikte tot aan de verste uithoeken van de wereld. De zenders van Ruiselede, Wingene en Aalter maakten verbindingen met Congo, Japan, Amerika, de Zuidpool en met schepen op alle wereldzeeën.

Het is ook een verhaal over het zendstation op het Sint-Pietersveld waar, omgeven door een waas van radiogolven, natuur en spitstechnologie vredig samengaan.

Websitehttp://www.shopmybook.com/nl/Roger-Arnoys/De-geschiedenis-van-het-zendcentrum-SCRE-te-Ruiselede/Wingene-en-de-dienst-Belradio
Verwante actoren
Roger Arnoys - Expert

Reacties

De heer Arnoys en de heer Ghyselbrecht heb ik nooit geweten als personeelsleden van SCRE Ruiselede, hoewel ik daar als technicus Radio gewerkt heb van 1978 to 2014. Die personen heb ik bij mijn weten gekend als tewerkgesteld bij het kuststation, de ene in Oostende (perronstraat) de andere in het station Middelkerke. Mvg, Roger R.

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief