Home / Het hotelwezen in Brussel voor 1940. De evolutie van een veelzijdige sector

Het hotelwezen in Brussel voor 1940. De evolutie van een veelzijdige sector

TitelHet hotelwezen in Brussel voor 1940. De evolutie van een veelzijdige sector
PublicatietypeJournal Article
Publicatiejaar2013
AuteursVirginie JOURDAIN
JournalErfgoed Brussel
Uitgave6-7
Pagina's62-81
Samenvatting

Net als in andere steden overstegen de Brusselse hotels vanaf eind 18de eeuw al snel hun oorspronkelijke functie en werden ze volwaardige stadsuitrustingen, als officiële of private ontvangstruimte, als feestzaal, als ruimte voor tal van andere mondaine evenementen In Brussel bevonden zich het hoogste aantal en de meest verscheiden hotels van het land. Herbergen, familiepensions, boarding houses, hotels en luxehotels ontvingen een brede waaier aan buitenlandse gasten op zoek naar een tijdelijke verblijfplaats in de stad. Maar hoewel het logeren van toeristen wellicht het opvallendste en aantrekkelijkste aspect van het hotelwezen was, vertegenwoordigde dit numeriek slecht een miniem deel van de onthaalactiviteiten in de stad.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief