Home / IJzeren longen, warme harten. Musea & collecties van geneeskunde en zorg in België, Nederland en Luxemburg

IJzeren longen, warme harten. Musea & collecties van geneeskunde en zorg in België, Nederland en Luxemburg

TitelIJzeren longen, warme harten. Musea & collecties van geneeskunde en zorg in België, Nederland en Luxemburg
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2014
AuteursPatrick ALLEGAERT, VAN ROY V
UitgeverGarant
StadAntwerpen-Apeldoorn
Samenvatting

In deze publicatie worden veertig instellingen met publiek toegankelijke collecties en musea rond medisch, farmaceutisch en zorgerfgoed voorgesteld in woord en beeld. De voorgestelde instellingen, uit België, Nederland en Luxemburg, overspannen vrijwel alle historische tijdsperioden. 

Met een combinatie van toegankelijke, boeiende verhalen en representatief, kwaliteitsvol beeldmateriaal tracht het boek een breed publiek te boeien voor het bijzondere en interessante verleden van de diverse voorgestelde collecties. 

Het boek werd gerealiseerd door Hospitium vzw, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Belgische Ziekenhuiswet.

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief