Made by Children. Kinderarbeid vroeger en nu

TitelMade by Children. Kinderarbeid vroeger en nu
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2017
AuteursHilde LANGERAERT, VAN HOORDE W
UitgeverStichting Kunstboek
Samenvatting

Kinderen horen te spelen en naar school te gaan. Werken en geld verdienen, dat mogen enkel volwassenen. Discussie gesloten, of toch niet? 

‘Made by children’ geeft kinderarbeid een gezicht. Veertien kinderen en veertien verhalen staan centraal in het boek. Hilde Langeraert en Wendy Van Hoorde trokken hun levenslopen na. Het zijn intrigerende en soms verrassende portretten, verhalen van vroeger en nu. Uit de textielindustrie, de steenbakkerijen en de showbizz. Verhalen van bij ons en verhalen van kinderen uit het Zuiden.

Dit boek neemt geen stelling in, maar geeft op basis van historische feiten en unieke getuigenissen een nieuwe kijk op het fenomeen. Naast deze persoonlijke verhalen en de geschiedenis van drie eeuwen kinderarbeid in België schrijft Kristoffel Lieten (professor emeritus kinderarbeid, Amsterdam) een bijdrage over kinderarbeid vandaag, in een internationale context. Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen sluit af met een epiloog over onze beeldvorming van kinderen, vroeger en vandaag.

Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief