Militaire spoorlijnen in België

TitelMilitaire spoorlijnen in België
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2016
AuteursDE RIDDER W
UitgeverToerisme en Spoorpatrimonium
Samenvatting

Deze publicatie behandelt een fascinerend maar weinig bekend onderdeel van de Belgische spoorweggeschiedenis. In het eerste deel van het boek worden alle spoorlijnen, buurtspoorweglijnen en spooraansluitingen besproken die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden aangelegd door het Belgische, het Britse en het Duitse leger. Ook de Belgische sanitaire treinen en de organisatie van het spoorwegverkeer aan het front komen aan bod. Het tweede deel geeft per provincie een overzicht van alle spoorlijnen, spooraansluitingen en de smalspoornetten van het leger. Andere hoofdstukken behandelen de pantsertreinen en het spoorweggeschut van het Belgische leger. Geïllustreerd met honderden foto’s, waarvan de meeste nooit eerder werden gepubliceerd.

Websitehttp://www.pfttsp.be/index.php/nl-NL/publicaties/boeken-en-dvd-s/65-boeken-van-het-tsp/1117-militaire-lijnen-in-belgie

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief