Home / Smeerlapperij. Erfgoed onderhouden met natuurlijke producten

Smeerlapperij. Erfgoed onderhouden met natuurlijke producten

TitelSmeerlapperij. Erfgoed onderhouden met natuurlijke producten
PublicatietypeMiscellaneous
Publicatiejaar2018
AuteursVERBEKE B
Other NumbersD/2018/10.191.2
Trefwoordennatuurlijke producten, onderhoud, restauratiewerken
Samenvatting

De nieuwe onderhoudsbrochure brengt ons van Gilgamesj en Noah, langs duizenden jaren oude kano’s en middeleeuwse schilders, tot de periode vóór de plastiekverven en polyesters van de 20ste eeuw. Het is een pleidooi om een stap terug te zetten en de voordelen van teer, pek en lijnolie af te wegen tegen moderne technieken van afzegelen. Het gebruiksgemak en de goedkope productie van plastiekverven hebben ons de laatste honderd jaar lui gemaakt in het onderhoud, waardoor veel vervallen is wat niet vervallen had moeten zijn. Een correct gebruik van traditionele producten voorkomt extra werk op lange termijn, en maakt dat een onderhoudsbeurt een evidentie is.

Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief