Home / Staande klokken en uurwerkmakers in Vlaanderen

Staande klokken en uurwerkmakers in Vlaanderen

TitelStaande klokken en uurwerkmakers in Vlaanderen
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2005
AuteursEddy FRAITURE
UitgeverPeeters
StadLeuven
Samenvatting

Dit is een boek gewijd aan de staande klokken in Vlaanderen, overvloedig geïllustreerd in kleuren met een duidelijke omschrijving van de twee soorten staande klokken in Vlaanderen (en ook heel België). In het tweede deel vindt men een lijst van meer dan 2600 uurwerkmakers die actief waren in Vlaanderen, telkens met de voorhande zijnde biografische gegevens. Overgebleven werken van horlogemakers worden beschreven en chronologisch gerangschikt.

Een onschatbare informatiebron voor musea, uurwerkliefhebbers, verzamelaars en antiquairs, maar ook voor iedereen die wat meer wil weten over het Vlaamse uurwerkverleden en deze mensen zijn talrijk in Nederland, België en ook daarbuiten.

Verwante actoren
Eddy Fraiture - Expert

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief