Home / Strijd om de stroom. Een politieke geschiedenis van de Schelde

Strijd om de stroom. Een politieke geschiedenis van de Schelde

TitelStrijd om de stroom. Een politieke geschiedenis van de Schelde
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2013
AuteursEric VANHOOYDONK
Aantal pagina's300 p
UitgeverWpg Davidsfonds
StadLeuven
ISBN9789058269508
TrefwoordenAntwerpen, scheepvaart, Schelde
Samenvatting

De Schelde is een van de grote wereldrivieren, niet in lengte, maar wel wegens haar economisch en historisch belang. In het Scheldegebied liggen vijf zeehavens, waaronder Antwerpen, de tweede haven van Europa. Het politieke verhaal van de vrije vaart op de Schelde, die meer dan twee eeuwen was gesloten voor het zeeverkeer, is uniek. De geschiedenis van het Scheldestatuut is verweven in die van de Eruropese handel en diplomatie. Zij vormt ook een rode draad in het samenleven van de Nederlanden.

Dit rijk geïllustreerde boek schetst de wederwaardigheden van de scheepvaart op de Schelde vanuit een breed internationaal, politiek, economisch en cultureel perspectief.

Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief