Home / Thesaurus. Collectiestukken van de streekmusea in de Westhoek en Noord-Frankrijk

Thesaurus. Collectiestukken van de streekmusea in de Westhoek en Noord-Frankrijk

TitelThesaurus. Collectiestukken van de streekmusea in de Westhoek en Noord-Frankrijk
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2014
Samenvatting

Dit boekje benoemt en beschrijft een selectie voorwerpen uit de rijke en gevarieerde collecties van de streekmusea in de Westhoek en Noord-Frankrijk. De voorwerpen zijn losjes geordend in vijf thema’s: bakkerij, hop, vrije tijd, tabak en boter en kaas. Er is een kleine toelichting over de preventieve conservering van museumobjecten en verder een handige lijst met adressen en instanties waar musea, en bij uitbreiding allerlei openbare en private collectiebeheerders, terecht kunnen voor advies en begeleiding bij het behoud en beheer van hun collecties. Naast zijn functie als inleiding en wegwijzer, vormt dit boekje tot slot ook de neerslag van meerdere acties die het grensoverschrijdende museumnetwerk 'Vlamuse' sinds 2010 achter de schermen uitvoerde om de inventarisatie en preventieve conservatie in de streekmusea te professionaliseren.

Websitehttp://www.faronet.be/blogs/lieven-lamote/publicatie-%E2%80%98thesaurus%E2%80%99-door-musea-van-de-westhoek-en-noord-frankrijk

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief