Home / Traject Voeding. Het erfgoed van eten en drinken in Vlaanderen en Brussel. Stand van zaken en analyse

Traject Voeding. Het erfgoed van eten en drinken in Vlaanderen en Brussel. Stand van zaken en analyse

TitelTraject Voeding. Het erfgoed van eten en drinken in Vlaanderen en Brussel. Stand van zaken en analyse
PublicatietypeReport
Publicatiejaar2014
AuteursSarah LUYTEN
UitgeverCentrum Agrarische Geschiedenis
Samenvatting

Het Centrum Agrarische Geschiedenis wil het culinair erfgoed meer onder de aandacht brengen en maakte daarom via het project ‘Traject Voeding’ een stand van zaken op in Vlaanderen en Brussel.

Wat wordt er bewaard en wat niet? Waarom zijn er zoveel collecties over brood en bier? Wat zijn de uitdagingen en kansen voor de culinaire erfgoedcollecties en hun beheerders? En wat brengt de toekomst? Dit onderzoek geeft een beter beeld, op collectieniveau, van wat er allemaal te vinden is over dit erfgoed van eten en drinken alsook in welke omstandigheden en door wie het wordt bewaard.

Websitehttp://www.cagnet.be/files/Rapport_Traject_Voeding.pdf
Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief