Home / Verbeelding en industrie: een amoureuze relatie?

Verbeelding en industrie: een amoureuze relatie?

TitelVerbeelding en industrie: een amoureuze relatie?
PublicatietypePresentation
Publicatiejaar2016
AuteursPatrick VIAENE
Trefwoordenindustrieel erfdgoed
Samenvatting

-1. Afbeeldingen, uitbeeldingen van zeldzame industriële productiemethodes zijn essentieel om het industrieel verleden en de stilgevallen relicten ervan te kunnen begrijpen en op passende wijze te herwaarderen.

-2. Beelden van arbeid en omtrent industrie vormen de spiegel van de economische, technologische en sociale ontwikkeling. Essentieel is de veranderende attitude bij de beeldmakers, als spiegel van de tijdgeest.

-3. De impact van het beeld van de fabriek bij beeldmakers is niet te onderschatten: het vroeger oord van industriearbeid wordt een plek waar ‘makers’ hun verbeelding de vrije loop kunnen laten.

-4. Het gehalte van ‘amoureusheid’ in de relatie tussen industrie en verbeelding slingert doorheen de geschiedenis van hoog naar laag en omgekeerd. Dit weerspiegelt de steeds veranderende constellatie en intensiteit waarbij beeldmakers met deze thematiek geconfronteerd werden/worden

Websitehttp://www.etwie.be/nieuws/beeld-en-geluid-het-verslag
Verwante actoren
Patrick Viaene - Onderzoeker

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief