Vlaamse wandtapijten in 50 verhalen

TitelVlaamse wandtapijten in 50 verhalen
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2017
AuteursKoenraad BROSENS, Astrid SLEGTEN, Klara ALEN
UitgeverDavidsfonds Uitgeverij
Samenvatting

In dit boek wordt de economische en sociale realiteit achter het wandtapijt blootgelegd aan de hand van vijftig verhalen die tot nu toe verscholen bleven in archiefdocumenten. De hoofdrolspelers in de verhalen kennen problemen of successen. Ze zijn gehaaid of naïef, strijdbaar of verslagen. Ze worstelen met de impact van verdampend of reeds verdampt vertrouwen. Hun verhalen bieden zo een bijzondere inkijk in hun biotoop. Het is een harde werkelijkheid, vol ambities, dromen, geluk, plannen, pogingen en verdriet. Het is een onzichtbare werkelijkheid die, hoewel eeuwenoud, vaak heel herkenbaar is.

Koenraad Brosens, Klara Alen en Astrid Slegten werken aan het internationale onderzoeksproject MapTap. Ze doorploegden intussen meters archief en ontdekten achter het wandtapijt een boeiende wereld van handel drijven en fiere ambachtslieden. Hun verwondering was het startpunt voor dit boek. De vele illustraties tonen intrigerende archiefdocumenten en de pracht en praal van Vlaamse wandtapijten.

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief