Home / W. Zeven wandelingen rondom Wielemans-Ceuppens

W. Zeven wandelingen rondom Wielemans-Ceuppens

TitelW. Zeven wandelingen rondom Wielemans-Ceuppens
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2013
Corporate AuthorsZimmerFrei
Trefwoordenbrouwerij, collectief geheugen, Wielemans-Ceuppens, Wiels
Samenvatting

Deze publicatie is het resultaat van een een artistiek erfgoedproject rond het erfgoed en collectieve geheugen van de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens in Vorst (Brussel). Zowel buurtbewoners als voormalige en huidige werknemers zijn de protagonisten van dit project. Centraal in hun verhalen staat de symbolische kracht van de brouwerij, startend met haar bloeitijd, gevolgd door het verval na de sluiting, tot het nieuwe verhaal dat WIELS, BRASS en BLI:B er vandaag schrijven.

Welke invloed oefende de brouwerij uit op de identiteit van de wijk en de collectieve verbeelding? En welke impact heeft het kunstencentrum WIELS vandaag op de wijk? In het voorjaar van 2013 registreerde BNA-BBOT mondelinge getuigenissen van buurtbewoners, voormalige en huidige werknemers en enkele leden van de familie Wielemans. Het Brusselse artiestencollectief ZimmerFrei ging met een dertigtal getuigenissen aan de slag.

Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief